Over ons

Scarlatti is, ondanks de naam wellicht doet vermoeden, geen Italiaans restaurant,  De naam is te danken aan de componist Giuseppe Domenico Scarlatti die in de 18de eeuw leefde. Hij is bekend geworden door zijn sonates voor de klavecimbel. In de jaren ‘80 heeft de toenmalige eigenaar, vanwege zijn voorliefde voor de muziek van Scarlatti, deze naam aan het toen nog theehuis gegeven. Nu, meer dan veertig jaar later, draagt het restaurant deze naam nog steeds, maar is Scarlatti uitgegroeid tot een begrip in Leiden en omstreken.

Wat hebben wij te bieden

Onze naamsbekendheid hebben we grotendeels te danken aan ons knusse restaurant, ons grote zonnige terras met 140 zitplaatsen, de uitgebreide menukaart, onze sfeervolle Heerenkamer en niet te vergeten; onze enthousiaste medewerkers.

Onze keuken

Onze keuken is van maandag tot en met zondag geopend vanaf 11:00 uur en u kunt bij ons terecht voor zowel koude als warme lunch, borrel en diner. Van 1 november tot 1 maart zijn wij op maandag gesloten.

We hebben een uitgebreide menukaart met diverse gerechten uit de Nederlandse en Franse keuken.

Omdat wij met dagverse producten werken, varieert ons menu per seizoen. Om zeker te zijn van een plekje raden wij u aan te reserveren.